Donderdag Dupp Dag

Foto van Jan Douwe Kroeske met dupp-sokken in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam
13 februari 2020

Op de donderdag in de eHealthweek organiseerde het VIPP-team Donderdag Dupp Dag. Voor deze gelegenheid stond het volledige team ’s ochtends al vroeg op een aantal grote nationale stations om sokken uit te delen. Niet zomaar sokken, maar heuse dupp-sokken. Onze collega’s stonden op Amersfoort, Amsterdam Sloterdijk, Den Haag en Utrecht en hebben zo’n 10.000 sokken uitgedeeld aan reizigers om duppen onder de aandacht te brengen. Dit leverde naast mooie gesprekken over het onderwerp ook verbaasde gezichten op. “Ik kom net van het ziekenhuis, ik ga het gelijk even proberen." en “Dupp, dat zijn toch van die flessen tegen plastic bekertjes?” En er waren ook mensen die zelf al veelvuldig gebruik maakten van hun patiëntenportaal en dit gingen uitleggen aan de mensen met wie ze waren.

Minister Bruins duppt mee

Voor de gelegenheid legde minister Bruno Bruins in een video uit hoe het duppen in zijn werk gaat. Hij logde hiervoor in bij het Antonius Ziekenhuis uit Sneek en ging in online in gesprek met een arts aldaar. Een aantal huidige gebruikers van patiëntenportalen hebben ook hun ervaringen gedeeld. Deze filmpjes kan je hier bekijken.

Het Sint Franciscus Gasthuis uit Rotterdam gingen samen met Jan Douwe Kroeske sokken uitdelen op station Rotterdam Centraal. Jan Douwe had zich vooraf volledig ingelezen in het onderwerp en was razend enthousiast. Hij heeft na afloop een restantje sokken meegenomen om ook zijn collega’s in Hilversum over het onderwerp te vertellen.

Ik dupp, u ook?