Extra aandacht voor MijnStJansdal

Iemand machtigen om in het portaal te kijken
21 januari 2019

In de eHealthweek vraagt Ziekenhuis St Jansdal extra aandacht voor het patiëntenportaal MijnStJansdal. Dat betekent dat je terecht kunt in de centrale hal op de locatie in Harderwijk met vragen over duppen in het portaal. Ook krijg je hulp bij het aanmaken van een account op MijnStJansdal en bij hoe je het portaal kunt gebruiken. Wil je voor het eerst inloggen, dan kun je vragen om een activatiecode om het account te kunnen activeren. Log je voort het eerst in op Mijnstjansdal? Dan krijg je wat leuks.

Via MijnStJansdal kun je in een veilige online omgeving hun eigen medische gegevens bekijken, wanneer het jou uitkomt. Ook kun je MijnStJansdal op een mobiele telefoon bekijken via de app “MyChart”. Steeds meer mensen maken hier gebruik van. Ruim 20.000 patiënten hebben al een MijnStJansdal account. De grootste groep die MijnStJansdal gebruikt zijn ouderen tussen de 60 en 80 jaar. Zij komen vaak in het ziekenhuis en snappen hoe MijnStJansdal werkt.

Patiënten reageren positief

De heer Kappers: “Je hoort zoveel informatie tijdens het consult. Ik vind het prettig dat ik de informatie nog eens kan nalazen in de bezoeksamenvatting.” De heer Ochs: “Ik maak al twee jaar gebruik van MijnStJansdal. Ik gebruik het naar volle tevredenheid. De service van MijnStJansdal is heel goed. Er is snelle berichtgeving bij uitslagen, zoals bloeduitslagen. Ik kan ook gemakkelijk een vraag stellen aan mijn arts. Het geeft een goed naslagwerk.” 

Iemand anders laten inloggen

Via MijnStJansdal heeft de patiënt ook de mogelijkheid om iemand te machtigen voor het account, bijvoorbeeld een mantelzorger, of een ouder. Dat betekent dat iemand anders voor jou kan kijken naar de medische gegevens of afspraken kan maken. Om dat te kunnen, moet je daarvoor een speciaal formulier invullen. Dat heet een machtigingsformulier en die is te vinden is op de website, of je haalt hem bij de receptie in de centrale hal. 

Activatiecode

Om MijnStJansdal te activeren, heb je een activatiecode nodig. Deze vraag je aan bij de balies in Harderwijk, Dronten, Nijkerk en vanaf 1 maart ook in Lelystad. Neem hiervoor je paspoort of rijbewijs mee. Met de code kan je dan op www.mijnstjansdal.nl een loginnaam en een wachtwoord aanmaken.