Online toegang tot het medisch dossier van je kind bij CWZ

Animatie van een moeder die samen met haar kinderen op de laptop kijkt
15 juli 2019

Als ouder wil je goed betrokken zijn en meebeslissen over de zorg voor je kind in het ziekenhuis. Je bent benieuwd naar uitslagen en het behandelverslag van de arts. En je wilt graag weten hoe je kind het maakt tijdens een opname. Die informatie is met één druk op de knop binnen handbereik bij Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) uit Nijmegen in patiëntportaal MijnCWZ. Ouders kunnen een machtiging aanvragen voor toegang tot MijnCWZ van hun kind.

Veel behoefte bij ouders

Er is veel behoefte aan, merken de artsen en verpleegkundigen van de kinder- en couveuseafdeling. Een verpleegkundige op de kinderafdeling vertelt: “Als je kind naar het ziekenhuis moet, wil je weten hoe het met hem of haar gaat, zeker tijdens een opname. We vinden het heel belangrijk dat ouders goed op te hoogte zijn. Daarom hebben wij ons sterk gemaakt voor deze toegang tot het kinddossier.”

Verpleegkundig dossier in het portaal

CWZ heeft als eerste in Nederland ook het verpleegkundig dossier opgenomen. Ouders die niet bij hun kind blijven slapen, op de couveuseafdeling bijvoorbeeld, vinden het heel waardevol als ze ’s ochtends vroeg thuis kunnen lezen hoe de nacht van hun kind is verlopen. Ook kunnen ze de verslagen van verpleegkundigen rustig nalezen.