Ook in Alrijne online toegang tot medische gegevens

Moeder en dochter kijken online naar medische gegevens
04 maart 2019

Vanaf 4 maart 2019 kun je ook in Alrijne Ziekenhuis via het patiëntenportaal MijnAlrijne meekijken in je eigen medisch dossier. In MijnAlrijne kun je afspraken, behandelverslagen, brieven, medicatie en uitslagen van onderzoeken bekijken. Zo kun je je goed voorbereiden op je afspraak met de dokter.  

Toegang tot je medische gegevens is belangrijk voor jou als patiënt maar ook voor de dokter.  Zo kun je verkeerde informatie verbeteren en aanvullen en samen met de dokter keuzes maken over je behandeling. Ook kan je jouw informatie gemakkelijk duppen met andere zorgverleners als dat nodig is.  

Zelf je uitslag bekijken 

Uitslagen van onderzoek kan je gelijk inzien, nog voor de afspraak met de dokter. Of je dat doet is je eigen keuze. De afgelopen maanden is MijnAlrijne uitgebreid getest met patiënten en een patiënt die een slechte uitslag kreeg vertelde: ‘Door de uitslag van tevoren in te zien, had ik de ‘klap’ al gedeeltelijk verwerkt en kon ik me beter voorbereiden op het gesprek met de arts.’  

Moeilijke taal 

Een deel van de patiënten vertelde dat ze de vaktaal van de dokter te moeilijk vinden. Daarom staat er op de website van het ziekenhuis uitleg over veelvoorkomende medische termen. MijnAlrijne werd tijdens de testperiode vaak gebruikt om informatie terug te lezen. In het komende jaar wordt MijnAlrijne, samen met patiënten verder uitgebreid. Patiënten kunnen dan ook via het portaal online afspraken maken en berichten sturen naar het behandelteam. 

Online hoort bij de zorg 

De online dienstverlening van Alrijne helpen de zorg verbeteren. Alrijne wil zo patiënten, hun familie en andere zorgverleners betrekken bij de behandeling en het herstel van patiënten.  Woon in je de regio Leiden en wil je meer weten over MijnAlrijne? Ga naar www.alrijne.nl/mijnalrijne. 16 maart is de open dag in het ziekenhuis.