Patiëntenportaal van Rijndam Revalidatie succesvol in gebruik

Afbeelding van het patiëntenportaal van Rijndam Revalidatie
20 januari 2020

Alle patiënten van Rijndam kunnen sinds het begin van dit jaar duppen via het het patiëntenportaal ‘Mijn Rijndam’. Door in te loggen via DigiD, kunnen patiënten altijd en overal hun afspraken bekijken en hun medische gegevens inzien en downloaden. 

Online revalidatieomgeving

De patiënten zijn positief over het portaal. De meest gehoorde reactie is, dat zij blij zijn met Mijn Rijndam en de online inzage in hun medische gegevens. Afspraken en revalidatiedoelen worden vaak online bekeken. Hierdoor kunnen patiënten zich beter voorbereiden op een gesprek met hun arts. Het patiëntenportaal past in de visie van Rijndam om patiënten meer regie te geven in hun eigen revalidatietraject. Rajen Bhattoe, projectleider van Mijn Rijndam licht toe: “Door mee te lezen in delen van het dossier krijgen patiënten meer inzicht in hun behandeltraject en hun persoonlijke revalidatiedoelen. We willen dat patiënten zich door de online inzage meer betrokken voelen bij hun revalidatiebehandeling.”

Service en toegankelijkheid

Rijndam streeft ernaar om het patiëntenportaal verder te verbeteren en uit te bouwen. Projectleider Bhattoe: “Om onze service en toegankelijkheid te blijven verbeteren, willen we de komende jaren aan nieuwe functionaliteiten werken. Denk bijvoorbeeld aan online afspraken maken, zelf gegevens toevoegen en videoconsults met de artsen of behandelaren.”