Rivas Zorggroep: Dupp jij al?

Directeur van het Beatrixziekenhuis, Anja Blonk en Voorzitter van de Medische staf, Robert Chabot, onthullen de dupp-zuil in de hal van het ziekenhuis.
18 april 2019

Ook in het Rivas Beatrixziekenhuis kom je in de hal de ‘dupp-zuil’ tegen. Patiënten kunnen op MijnRivas inloggen om hun medische dossier te bekijken.

Uitslagen van onderzoeken, brieven van de dokter en metingen zoals bloeddruk zijn nu allemaal overzichtelijk te vinden in MijnRivas. Zo kunnen patiënten de informatie die ze van de arts krijgen later nog eens rustig doornemen. Ook kunnen ze de informatie delen met anderen, bijvoorbeeld zorgverleners in een ander ziekenhuis. Patiënten kunnen ook zien wanneer ze naar de dokter zijn geweest en wanneer de volgende afspraak gepland staat. Patiënten loggen met DigiD veilig in. 

Robert Chabot, Neuroloog en voorzitter van de Medische staf van het Beatrixziekenhuis vindt het van groot belang dat patiënten online toegang krijgen tot hun medisch dossier. ‘Tijdens een bezoek aan een arts wordt vaak veel informatie gedeeld. Gezondheid en ziekte heel persoonlijk en dichtbij, het is belangrijk dat patiënten goed op de hoogte zijn en mee kunnen praten over de eigen medische situatie.’