Treant lanceert patiëntenportaal

Afbeelding Treant rode loper voor patiëntenportaal
19 maart 2019

Zaterdag 16 maart lanceerde Treant ziekenhuis in Drenthe het patiëntenportaal. Nu kun je dus inloggen op 'mijnTreant' om te kijken in je eigen medische dossier. Uitslagen van onderzoek, brieven van de dokter en metingen zoals bloeddruk zijn nu allemaal bij elkaar te vinden in het patiëntenportaal. Ook zie je wanneer je naar de dokter bent geweest en wanneer je weer moet. Inloggen doe je met DigiD, voor de veiligheid. 

Voor patiënten door patiënten

Het portaal is ontwikkeld in samenwerking met de cliëntenraad en het Treant-panel, dat in 2018 werd opgericht. Het portaal is dus samen met patiënten gemaakt en getest. Logisch, want het is natuurlijk ook voor patiënten! 

Steeds meer mogelijkheden

In de loop van 2019 biedt mijnTreant steeds meer mogelijkheden, zoals een overzicht van de medicijnen die de dokter heeft voorgeschreven. En wat er ook aankomt is dat je kunt zien welke implantaten je hebt en welke allergieën geregistreerd staan in je dossier. 

www.mijnTreant.nl 

Het portaal is toegankelijk via een pc, maar ook op mobiele apparaten. Ook komt er een app aan: de mijnTreant app. Waarschijnlijk is dit in april klaar. Meer informatie over het portaal lees je op www.treant.nl/mijnTreant