Veilig duppen in Franciscus Gasthuis en Vlietland

Marjolein Tasche en Geer Meershoek onthullen de dupp-zuil
21 februari 2019

Marjolein Tasche, voorzitter Raad van Bestuur en Geer Meershoek, lid Cliëntenraad onthulden op donderdag 21 februari de dupp-zuil op de ziekenhuislocatie in Rotterdam. Tasche: ‘Wij willen meer aandacht vragen voor het duppen. Door te duppen krijgen patiënten meer inzicht en regie over hun eigen ziekte- en behandelproces en dat vinden wij als ziekenhuis heel belangrijk.’ 

Om veilig te kunnen duppen, is het patiëntenportaal goed beveiligd. Patiënten die hun eigen gegevens willen bekijken, kunnen inloggen met hun DigiD en een sms-controle of de DigiD-app. Patiënten van Franciscus Gasthuis & Vlietland kunnen nu al online de uitslag van hun onderzoeken inzien, persoonlijke gegevens wijzigen en afsprakenagenda bekijken. Andersom kunnen dokters en verpleegkundigen bijvoorbeeld een voorlichtingsfolder of vragenlijst klaarzetten voor de patiënt. Binnenkort is het ook mogelijk om een videoafspraak via het patiëntenportaal te hebben.

Heel Holland duppt

De eerste dupp-zuil werd in januari onthuld in het Albert Schweitzer ziekenhuis. De komende maanden zullen er meer verschijnen in ziekenhuizen door het hele land. Een goed teken, want dat betekent dat er veel geduppt kan worden!