Schrijven in het Engels, met deze tips lukt het

In Nederland is het normaal om op school de Engelse taal te leren lezen en schrijven. Bij het leren van de Engelse taal komt de grammatica en het schrijven van de Engelse taal voorbij. Toch zal het niveau Engels dat je geleerd krijgt op school niet van een heel hoog niveau zijn. Nadat je van school af bent gegaan biedt dit natuurlijk nog veel meer ruimte voor verbetering. Helemaal als je veel te maken hebt met het schrijven in Engels bij je werk. Maar hoe kun je dan beter leren schrijven in het Engels?

Het uitbreiden van je woordenschat door het lezen van Engelse kranten

Als je het schrijven in het Engels graag wil verbeteren, dan zou je ermee kunnen beginnen om Engels krantenartikelen te gaan lezen. Doordat hierin vaak moeilijke en makkelijkere woorden door elkaar gebruikt worden zul je al snel merken dat je woordenschat veel groter zal worden.

Nu vraag je je wellicht af wat het lezen van een Engels krant te maken zal hebben met de Engelse schrijfvaardigheid. Doordat je meer woorden leert kennen zul je sneller op een hoger niveau kunnen antwoorden in het Engels.

Daarnaast is het zo dat je door het lezen van de zinnen en woorden steeds meer woorden en zinsopbouwen zal gaan overnemen. Door het lezen van artikelen in het Engels wordt er steeds meer opgeslagen in het fotografische geheugen van je hersenen.

Lees veel Engelse boeken

Ook het lezen van Engelse boeken zal je gaan helpen bij het verbeteren van je schrijfvaardigheid. Mocht je dan iets niet begrijpen kun je de betekenis van het betreffende woord opzoeken. Op die manier leer je ook steeds meer woorden te begrijpen.

Kijk Engelse films en series met Engelse ondertiteling

Doordat je een film gaat kijken met de Engelse ondertiteling aan zul je aan de hand van de beelden en de woorden steeds meer gaan herkennen wat er dan allemaal te zien is in de film of serie. Doordat de ondertiteling van de serie of film in het Engels is ga je ook steeds meer woorden opslaan. Dit helpt je dan weer bij het schrijven in het Engels.

Zoek een penvriend of vriendin om Engels mee te schrijven

Als je meer praktisch ingesteld bent en je wil graag beter Engels leren schrijven in de praktijk, dan zou je bijvoorbeeld een penvriend of vriendin kunnen zoeken waarmee je in het Engelse brieven uit zou kunnen wissen.